Spekulace o obsazení filmu Mass Effect

116 33

O filmu z ME universa se spekuluje už delší dobu a internet je plný různých názorů na to, kdo by měl koho hrát. Obsazení bude celkem oříšek, protože postavy z ME jsou milovány a fanoušci budou víc než kritičtí.

Nás zaujal jeden článek, kde jeho tvůrce Jordan dosazuje herce, a uvádí u toho, proč si myslí, že by zrovna dotyčný herec měl tu určitou postavu hrát. A nyní vám zde přinášíme ty návrhy z onoho článku.

Commander Shepard – Tom Hardy

Shepard

Shepard je hlavní postavou série a většina hráčů je poutána právě k němu. On bude právě tou nejtežší volbou na obsazení, kvůli vzhledu, a specifickému hlasu Marka Meera. Fanoušci už zkoušeli do jeho role dosadit spousty herců, ale ani jeden nebyl ten pravý. Náš pisálek si myslí, že vhodným hercem by byl Tom Hardy, pro jeho talent zahrát téměř cokoliv.

Shepardová – Charlize Theron

FemShep

Filmová verze ME použije pravděpodobně Sheparda, ale pro případ, že by se rozhodli natočit film s jeho žesnkou alternativou, by přicházela v potaz právě Charlize. Důvodem by měla být její role v Prométheovi, kde hrála nafoukanou, chladnou a  nestabilní kapitánku.

Charlize je talentovaná herečka a Shepardové by určitě ostudu neudělala.

Ashley Williams – Kate Beckinsale

Ashley-Williams

U Ashley se v článku předpokládá, že bude Shepardova láska. Ve hře je sice více možností, s kým navázat vztah, ale už jednička používala k promotování Ashley. Ashley je drsná vojanda s něžnou stránkou. Jordan si na ni vybral právě Kate. Ta se v akčních filmech víc než osvědčila (Underworld, Total Recall), ale ukázala i svou něžnou stránku (Pearl Harbor).

Kaidan Alenko – Michael Fassbender

Kaidan

Kaidan je vás parťák a kamarád od úplného začátku. Pro jeho roli byl navržen Michael. Je dobrým hercem, a Jordan si myslí, že je Kaidanovi i dost podobný. Umí hrát akční scény stejně tak jako ty dramatické.  také nemá potřebu přebírat hlavní roli na scéně. Měl by být skvělou volbou pro tuto vedlejší roli.

Garrus Vakarian – Kiefer Sutherland

Garrus

Našeho milého odstřelovače Garra by měl „hrát“ Kiefer. Jelikož je Garrus mimozemšťan, bude pravděpodobně animován počítačem. Takže tu jde hlavně o volbu hlasu. Jordan má dojem, že Kiefer, se svým výrazným chraplavým hlasem,  je právě to pravé pro Garra.

Navíc ma Kiefer zkušenosti v hraní ostřílených drsňáků, co ne vždy hrají podle pravidel.

Joker – Seth Green

Joker

Zde Jordan „nečekaně“ vybral Setha. Jordan je toho názoru, že když už mu propůjčil hlas (a mylně se domnívá, že i tvář), tak je Jokerova volba jasná.

Joker není žádnou hlavní rolí, ale je rolí důležitou, vyskytující se v celé triologii. Jordan se domnívá, že dosazení kohokoliv jiného do role Jokera, by naštvalo hodně fanoušků celé série.

Tali’Zorah – Zoe Saldana

Tali

Co se Tali týče, to bude zajímavý výběr. Díky tomu, že jí vlastně nikdy nevidíme do tváře, ji může hrát teoreticky kdokoliv. Musí ale dobře projevovat emoce tělem.

Tou dotyčnou by mohla být Zoe. Už se prokázala při natáčení Avataru, kde hrála za pomocí techniky mo-cap.

Lapitán/Admirál David Anderson – Laurence Fishburne

Capt-Anderson

Anderson je Shepardův mentor a přítel. Vždy za ním stál, i když mu nikdo jiný neveřil.

Jordan si myslí, že Anderson se nějaké větší role ve filmu nedočká, jelikož byl postavou vedlejší i během prvních 2 her.

Jako herce by vybral Laurence, jelikož už mentorskou postavu hrál v Matrixu. Stejně jako Morpheus i Andreson působí moudře, ale přitom dokáže i nakopat zadky, když je to třeba.

Saren – Mark Strong

Saren

Saren je hlavním darebákem prvního dílu, zběhlá spektra přinášející s sebou zkázu. Jako takového by ho měl hrát někdo, kdo jako darebák působí.

Tím vyvoleným je Mark, který už má v hraní darebáků spousty zkušeností.

Tak co si myslíte vy? Jak byste souhlasili s Jaredovým výběrem? 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

33 komentářů on "Spekulace o obsazení filmu Mass Effect"

  1. Rudolf Klusal Ml

    Hezké, takhle by mi to rozhodně nevadilo (i když si dovdu představit obsazení lepší) 😉

    Otázkou je, aby to nezkazili a neudělali z toho hloupej americkej doják, kde se všechno bude točit o tom, jak Sheppard baí Wiliamsovou a posledních 10 minut bude všechno v bayovském stylu vybuchovat… Na tohle bych fakt nešel…

  2. franncis

    Tak já osobně bych si představoval toto obsazení:

    Commander Sheppard – Tom Hardy nebo Gerard Butler
    Kaidan Alenko – Eric Bana
    Ashley Williams – Scarlett Johansson nebo Cobie Smulders
    Garrus Vakarian – ponechal bych původního dabbéra ze hry
    Tali – ponechal bych původní dabbérku ze hry
    Wrex – ponechal bych původního dabbéra ze hry
    Liara – Natalie Dormer nebo Rachel Bilson
    Matriarcha Benezia – Claudia Black
    Sarren – ponechal bych původního dabbéra ze hry
    Kapitán Anderson – Keith David nebo Andre Braugher
    Joker – Seth Green
    Admiral Hackett – Lance Henriksen
    Kancléř Udina – Kevin Spacey
    Dr. Karin Chakwas – Sigourney Weaver

  3. Jarda Rahl Sobotka

    Jednou jsem dělal podobný seznam a pár z nich Jared vystihl lépe než já, ale jen tak bych doplnil nějaké svoje nápady:
    Tom Hardy jako Shepard zní dobře, ale stejně tak bych stál za Joe Flaniganem http://www.scifinow.co.uk/wp-content/uploads/2009/05/atl_brokenties_05.jpg (ten už byl Sheppard:))
    Kate Beckinsale bych spíš viděl na Shepardovou, než na Ashley.
    Ashley bych naopak svěřil do rukou Michelle Rodriguez. http://filmesegames.com.br/wp-content/uploads/2012/10/michelle_rodriguez_avatar.jpg
    Garrus a Wrex by za předpokladu, že se bude jednat o CGI, mohli být namluveni svými originálními hlasy (zvlášť Garrus) no a jinak bych v roli Garra viděl klidně i Nathana Filliona. http://blog.newsarama.com/wp-content/uploads/2011/02/NathanFillionFirefly.jpg
    Tali uznám, ale hlas bych nechal stejný, přece jen to má být v podstatě ještě teenager.
    Anderson by stejně tak dobře mohl být zahrán Keithem Davidem, co ho namluvil http://glasgowonfilmdotcom.files.wordpress.com/2013/01/keith-david.jpg a Sarena bych svěřil Hugo Weavingovi, protože Agent Smith http://fc00.deviantart.net/fs51/f/2009/330/8/5/Hugo_Weaving_by_donvito62.png 😀

    A jako hlavní výtku mám to, že tu není Liara. A ať se někdo opováží svěřit ji někomu jinému, než Ali Hillis, jejímu hlasu a duši 🙂
    http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20121102012924/fuse/images/a/aa/Ali_Hillis.jpg

  4. Lena Nefi Schuck

    Já osobně souhlasím z celého výběru jen s Charlize a Kate. Ještě by ušel Laurence jako Anderson (i když Keith by ho zahrál s klidem taky). U Garra nechápu, proč mu tam cpe jinýho herce, když je hercem dabován. Na co měnit jednoho za druhýho? Obzvlášť kvůli tomu hlasu to nechápu. Brandon Keener, co Garra daboval celou triologii, má víc než dostatečné herecké zkušenosti, a navíc už je s Garrem vžitý. Jeho výběr Garra mě nakrknul asi nejvíc 😀 Pak se mi nelíbí výběr Kaidana. Michael je super herec, ale na tuhle roli se nehodí.

    Tak, a je to venku 😀 Nechtěla jsem cpát svoje osobní názory do článku, tak je napíšu pod něj 😀

  5. MarshalLtd

    Nie zly vyber, Aspon co sa tyka ludskych postav, Tali, Garrus a Saren su vsak uplne zly vyber. kedze aj tak nebudu moct „hrat“, zda sa mi ovela lepsie pouzit ludi, ktori ich nahovorili v hre (dava to lepsi podton a znizilo by to nakjlady na produkciu) a rovnako aj Anderson. Fishburne je skvely ale ide o postavu, ktoru moze najlepsie spravit sam herec, ktory ju hral.

  6. Tali2762

    Tak myslím, že kdo bude hrát Sheparda (Shepardovou), bude vždy ožehavé téma, když už jsme za ně hráli, ztotožnili se s nimi, tak žádná volba nebude nikdy „ta pravá“. S touhle volbou třeba zásadně nesouhlasím (Shepardová blondýna být nemůže 😛 :D, vím, že herečka se může přebarvit, ale stejně),ovšem volba Jokera a Andersona se velmi líbí a myslím, že ani Ashley a Garrus by nebyli špatní, jinak mi tam nikdo asi nesedí.

Leave a Comment